Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας: σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των ΓΤΟ

Την Τετάρτη ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την απαγόρευση της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου. Οι προτάσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://www.opengov.gr/minenv/?p=6914

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ίσως από τα ελάχιστα που εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και την δεδηλωμένη αποστροφή τους στην εισαγωγή και την καλλιέργεια των ΓΤΟ.

Όμως το γεγονός ότι ένα τέτοιο νομοσχέδιο έρχεται τώρα από ένα πολιτικό κατεστημένο που τα τελευταία 6 χρόνια της «κρίσης» έχει πρόθυμα εκχωρήσει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Μήπως τελικά η δήθεν «αντίσταση» του πολιτικού κατεστημένου στους ΓΤΟ δώσει την ευκαιρία για ένα ακόμα πλήγμα εναντίον της Ελλάδος συνοδευόμενο από ακόμα πιο βαρύτερες συνέπειες;

Μήπως η εξαθλιωμένη και αποδυναμωμένη από κάθε άποψη Ελλάδα σχεδιάζεται να διασυρθεί ως το πρώτο θύμα της TTIP, της μυστικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ που προωθείται για εφαρμογή; Είναι γνωστό ότι η TTIP δίνει στο λόμπι της βιοτεχνολογίας το δικαίωμα να προσφύγει σε ειδικά δικαστήρια εναντίον των κυβερνήσεων και να ζητήσει αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη λόγω της απαγόρευσης των προϊόντων τους από κάποια χώρα.

Το μέλλον θα δείξει αλλά το σίγουρο είναι ότι το δικαίωμα σε τροφή που δεν προέρχεται από την εισαγωγή ή την καλλιέργεια των ΓΤΟ μπορεί να το διαφυλάξει και προστατεύσει μόνο η συνεχής εγρήγορση και ο αγώνας όλων μας.